RasteM 2: kreativnost

Drugi mesec Projekta RasteM se bliži kraju. Ako prvi put čuješ za projekat ili te zanima januarska tema, baci pogled ovde.

Februar sam posvetila kreativnosti. Čak sam uspela i da pokrenem svoj jutjub kanal – pogledaj prvi snimak! Muza me je često obilazila, mada nisam bila redovna sa ispunjavanjem zadataka. Zato je rezultat veoma poražavajuć: dnevne zadatke sam radila prvih 17 dana, dok nedeljni i mesečni nisam nijednom. U moju odbranu: spremala sam poslednji ispit, položila ga i sada sam diplomirani ekonomista. No, kako su zadaci bili zanimljivi, verujem da ću ih obaviti vremenom, kada mi ne budu obaveza. A, šta je to trebalo raditi ovog meseca?

Moj dnevni zadatak je bio jednostavan: svakog dana odslušaj album jednog izvođača za kojeg ranije nisi čula. Preporuke sam dobijala na instagramu, ali i prateći šta moji fejsbuk prijatelji slušaju. Grupa Detour me je oduševila, dok su mi Leprous, Alannah Myles i French Montana ostavili suprotan utisak. Dopalo mi se još par izvođača: Joy Division, Chet Baker, RZ X José González. Bled utisak su ostavili: Billy Squier, God is an Astronaut, Mogwai,  Moderator, Sally Oldfield, Belinda Carlisle, Julia Michaels, Snap! i On tour.

Jednom nedeljno je trebalo da izvedem samu sebe. Znaš već – da sama uradim nešto što se obično radi u paru. Odabrala sam kafić u koji dugo želim da odem i rešila da tada radim jednu simpatičnu vežbu – zamišljam svoje paralelne živote. Želela sam i da pogledam neki film. No, ništa od toga nisam uradila. Biće prilike u narednim mesecima.

Ni mesečni zadatak nisam ispunila – želela sam da odem do Kovina kada se završi ispitni rok, ali me vreme nije poslužilo. Rešila sam da od ovog grada krene moja velika ovogodišnja avantuara – poseta banatskih gradova u Srbiji, kao i Segedina i Temišvara, kao predstavnika mađarskog i rumunskog Banata. Biće dosta razglednica ove godine!

Nije februar bio u potpunosti protraćen. Zapazila sam neke zanimljive stvari. Prvo, muzika mi jako prija, ali i utiče na moje raspoloženje. Drugo, kada sam prekinula niz, nisam se mogla naterati da nastavim sa obavljanjem dnevnog zadatka. Nastavila sam da slušam muziku, ali pesme koje volim od ranije. I treće, proces otkrivanja nove muzike je bio veoma interesantan, iako sam se pomalo osećala kao uhoda dok sam beležila muziku na koju naiđem.

Narednog meseca, pokušaću da se posvetim fizičkoj aktivnosti. Slede zadaci koje sam zacrtala za mart, ali i ostatak godine. Ko mi se pridružuje?

IMG_20180224_190238
Fitnes izazovi za mesec mart. (fotografišeM)
Advertisements

3 thoughts on “RasteM 2: kreativnost

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s