Kako napraviti tablu vizualizacije

Svako koristi vizualizaciju kada razmišlja o svojim željama. Ali, radiš li to samo kada poželiš nešto ili i kasnije, kako bi podstakla brže i uspešnije ostvarenje želje?

Tabla vizualizacije je moćan alat pomoću koga se možeš nesvesno koncentrisati na svoje želje. Možda zvuči nelogično, ali tako je ja doživljavam. Ako nešto konstantno imaš pred očima, a ne obraćaš posebnu pažnju na njega, već puštaš da ti pogled povremeno odluta na tu stranu, nesvesno ćeš podsećati sebe da razmišljaš o svojim željama. Nesvesno će vremenom uploviti u svesno i bićeš bliža ostvarenju onoga što ti je potrebno.

Pre par nedelja, na instagramu sam videla fotografiju table vizualizacije koju je napravila divna devojka i svestrana umetnica koja me neiscrpno inspiriše, Maja Milocanovich. Malo sam razmislila, a onda rešila da se, po prvi put, oprobam u stvaranju ovog primenjenog umetničkog dela. Pravljenje kolaža oduvek obožavam, kao i kreativne izazove – znala sam da će mi biti zabavno. Ubacila sam ovaj rad i na spisak zadataka za potpirivanje kreativnosti, u okviru Projekta RasteM – pročitaj ostale zadatke ovde.

Ako želiš da napraviš tablu sa svojim željama, potrebno ti je:

  • slike iz novina
  • odštampane fotografije
  • oglasna tabla/karton/papir/sveska
  • makaze
  • selotejp ili lepak
  • markeri, bojice, hemijske, stikeri…
tabla vizualizacije_ priprema (blog Moji mali svetovi)
Neophodnosti za pripremu table vizualizacije. (fotografišeM)

Prvi korak je isecanje slika koje ti se dopadaju iz novina, naravno, to mogu biti i naslovi. Sledi prebiranje i odabir slika koje odgovaraju onome što želiš u svom životu. Za mene su to diplomiranje i posao, vreme provedeno sa dragim ljudima, putovanja i renoviranje stana. Znam, uvek sam nezasita i imam mnogo želja. Ako ne možeš da pronađeš dovoljno slika, potraži ih na internetu i odštampaj.

Naredni korak je pravljenje kolaža od tih fotografija. Najčešći izbor su oglasna tabla ili papir/karton koji ćeš kasnije zalepiti na zid, ali sam se ja odlučila da slike lepim u svoj svaštarski dnevnik. Njegove tvrde korice mi omogućavaju da svesku naslonim gde god želim i ne oštećujem zid. U isti mah, neću morati da brinem o gubljenju table pri selidbi – sveska će je zaštititi.

Ostalo je još samo da se tabla dodatno ukrasi šljokicama i podstičućim citatima. Ovu fazu sam preskočila, zato što su naslovi isečeni iz novina popunili praznine. Priznajem, sveska me je malo ograničila u kreativnosti, ali mi je to bila lekcija za narednu priliku – biraj manje fotografije, da bi stale i motivacione poruke.

tabla vizualizacije (blog Moji mali svetovi)
Moje želje za 2018. godinu. (fotografišeM)

Praviš li i ti tablu vizualizacije? Da li ti je do sada pomagala u ostvarivanju želja?

Advertisements

5 thoughts on “Kako napraviti tablu vizualizacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s