Komadić Italije

Krenuti na pijacu Zeleni venac ili ne bilo je pitanje koje nas je mučilo poslednjeg zimskog dana. Dugo nismo išli, istina, ali je nebo bivalo sve tmurnije. Ma, blizu je, čak i da pokisnemo brzo ćemo se osušiti! odlučila sam i povukla M. u autobus.

Lutali smo pijacom koju ne obožavam i našli sve što nam je bilo potrebno – adolescentski čeri paradajz i razigranu rukolu. Dok smo kružili i procenjivali ponudu, sunce je izašlo i rasteralo tmurno raspoloženje. Zahvalila sam mu se što je poslušalo moj instinkt.
U nedelju smo pripremali pravi italijanski ručak. Opšte je poznato da su Italijani veoma posvećeni uživanju u životu, ali ne zna baš svako da se njihov obrok sastoji od dva glavna jela. Ako ima zainteresovanih, mogu ceo jedan post posvetiti tome, a sada sledi recept za…
 
Italijanska zastava
Sastojci:
  • čeri paradajz
  • rukola
  • sir
  • maslinovo ulje
  • začini
Priprema:
Oprati paradajt i skinuti ga sa peteljki. Sir iseći na kocke. Oprati rukolu. Sve ubaciti u činiju. Dodati maslinovo ulje i začine (eventualno so i biber, zbog rukole je sve drugo višak) po želji.
Uživati.
Advertisements

One thought on “Komadić Italije

  1. Повратни пинг: Uvod u magiju pijaca – Moji mali svetovi

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s