Ja zapržim put, M. zaprži ajvar

Ta subota je prvobitno u kalendaru oktobra obojena zbog izleta u Novi Sad. Ostasmo u Beogradu da bih učila, iako je svašta iskrslo i ispostavilo se da je Novi Sad bezrazložno žrtvovan. Ipak, bila sam rešena da barem obiđemo neku udaljenu pijacu i imamo kakav-takav izlet. Izbor je pao na pijacu Košutnjak, ali smo rešili i da se provozamo linijom 42 do Petlovog brda.

Zamorna vožnja u autobusu koji je na samrti, vetar koji nas gurka dok šetajući prelazimo par stanica, stizanje do one kod koje bi trebalo da bude pijaca… A, pijace nigde. Objašnjavali su nam vozač, saputnici i prolaznici, i pronašli smo je konačno, najmanju pijacu u Beogradu, sa čitavih dvanaest tezgi. Duple su, tako da ih je zapravo šest. Na raspolaganju su nam bili švercovani slatkiši i hemija, svinjske glave, sir i čvarci, jabuke, kruške i dunje. M. je odabrao čvarke. Vratili smo se savremenijim autobusom linije 59, zato što me je Planplus prevario – 42 uopšte ne staje pored pijace.

Sutradan smo ručali prženiju. Moram da kažem da u leskovačkim specijalitetima ne uživam, ali recept je tu, za one koji vole jaču hranu.

Brza prženija

  • jaja
  • ulje
  • začini
  • ajvar
  • čvarci
Napraviti kajganu (zagrejati ulje, dodati jaja sa začinima, mešati). Izvaditi je iz tiganja, pa u isti ubaciti čvarke, a preko njih ajvar. Pržiti.
Servirati ajvar preko jaja.
Uživati.
Advertisements

2 thoughts on “Ja zapržim put, M. zaprži ajvar

  1. Повратни пинг: Uvod u magiju pijaca | Moji mali svetovi

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s